دهقان فداکار

ریزعلی خواجوی، نماد فداکاری برای دانش آموزان دهه های ۵۰ و ۶۰ بود که امروز دیگر ردی از آن در کتب درسی دانش آموزان امروزی نمی توان یافت. ریزعلی خواجوی، دهقان فداکار که نماد فداکاری برای دانش آموزان دهه های ۵۰ و ۶۰ بوددر سن ۸۷ سالگی درگذشت. اما آنچه بیش از هر درس دیگری

ریزعلی خواجوی، نماد فداکاری برای دانش آموزان دهه های ۵۰ و ۶۰ بود که امروز دیگر ردی از آن در کتب درسی دانش آموزان امروزی نمی توان یافت.

35002 دهقان فداکار

ریزعلی خواجوی، دهقان فداکار که نماد فداکاری برای دانش آموزان دهه های ۵۰ و ۶۰ بوددر سن ۸۷ سالگی درگذشت.

اما آنچه بیش از هر درس دیگری حس نوستالژیک متولدان اواخر دهه چهل و دهه های پنجاه و شصت را قلقلک می دهد، فداکاری چوپانی آذری است که با درآوردن پیراهن خود در کوران سرد کوهستان منطقه میانه و آتش زدن آن بر روی یک چوب دستی، جان تعداد کثیری از هموطنان سوار بر قطارش را نجات می دهد؛ ماجرایی شیرین و خواندنی که امروز دیگر ردی از آن در کتب درسی دانش آموزان امروزی نمی توان یافت.

ریزعلی خواجوی همان دهقان فداکار است که تا چند سال قبل و تا پیش از پخش برنامه ای تلویزیونی از او خیلی ها نمی دانستند که داستان مذکور واقعی است و ریزعلی نیز همچنان به زندگی خود ادامه می داد .

او این درس را  به ما آموخت که قهرمان‎ها همیشه در فیلم‎های خارجی و کارتون‎ها زندگی نمی‎کنند،بلکه در قلب ایران نیز

می‎توان قهرمانان شجاع و بی‌ادعایی را یافت که به چرخش روزگار با خوشه‎های طلایی گندم و نان و نمک روستایی قانع هستند.

امروز اما دیگر صدای فداکاری ریزعلی خواجوی در یک شب پاییزی در مدرسه‎ها شنیده نمی‎شود. ریزعلی در کنج عزلت روزگار  را ‎گذراند و می‎ترسید حذف او از کتاب‎های درسی سبب محو شدن نام و یاد او از خاطرات کودکی و ذهن مردم شود.   سال‎ها بود کسی یادی از او نمی‎کرد و گویا خبر بیماری دهقان فداکار تلنگری بود بر اینکه قهرمانان را فراموش نکنیم.   دهقان فداکار به علت عفونت ریوی در بیست وسوم آبان در بیمارستان شهرستان میانه بستری شد و پس از مدتی به مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع) تبریز منتقل شد و  تمامی تمهیدات پزشکی برای نجات دهقان ۸۷ ساله از سوی کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نظر گرفته شده بود. ولی به دلیل کهولت سن و بیماری‌های قندی، ریوی و مشکلات انعقادی، قطار عمر دهقان فداکار، قهرمان کتاب‏های کودکی در تاریخ دوازدهم آذر ماه ۹۶ در ایستگاه آخر عمر متوقف شد. جسم او از میان ما رفت اماگویا یاد ریز علی خیلی زودتر از اینها از بین برخی مسئولین  ما رفته تا جاییکه وزیر آموزش و پرورش ما برای توجیه حذف فداکاری او از کتابها آسمون به ریسمون به بافت، آری  ‎سال‎ها گذشت و به تدریج غبار فراموشی بر روی اسم دهقان فداکار نشست و نوبت به حذف درس «دهقان فداکار» از کتاب‎ها رسید،  محمد بحطایی  درباره‌ی حذف درس دهقان فداکار از کتب درسی همچنین گفت: موضوعات کتب درسی هرچندسال یک بار تغییر می‌کند؛ درس دهقان فداکار در کتاب فارسی سوم دبستان نیز جای خود را به نمادهای دیگری  داده است در یک درس به نام فداکاران از شهید حسین فهمیده ،سها خیام(دختر۱۲ساله ای که در سال ۵۹ در شهر هویزه شهید شد ) دهقان فداکار و حسن امیدزاده معلم شجاع و فداکاری که در واقعه آتش سوزی کلاس جان خود را از دست داد. آینده فرزندان این سرزمین از تاریخ و جغرافیا و فارسی و قهرمانان رقم می خورد .پس بیاییم برای آینده فرزندانمان هم که شده تاریخ را زنده نگه داریم .

photo 2017 12 02 23 19 59 دهقان فداکار

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.