کد خبر : 13955
تاریخ انتشار : شنبه 3 اسفند 1398 - 16:45

پروفسور یزدان پناه مسئول مقابله با ویروس کرونا در فرانسه

اگر در تماس با افراد بیمار بوده‌اید در خانه بمانید و به هیچ وجه به مراکز درمانی مراجعه نکنید چون احتمال شیوع بیماری در این مکان‌ها بسیار بالاست

ویروس کرونا از دیماه گذشته تا کنون بیش از دو هزار و سیصد قربانی در جهان گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین،‌ کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. شمار قربانیان ویروس کرونا تا پایان روز جمعه  ۲ اسفند ۹۸ به ۲۳۴۵ نفر رسیده است. همچنین شمار مبتلایان به کرونا در چین به ۷۶۲۸۸ نفر رسید . تاکنون ۵نفر در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌ اند ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد. ابتلای ۲۸ نفر نیز بصورت قطعی توسط وزارت بهداشت ایران اعلام شده است.

464016034 542694 300x174 پروفسور یزدان پناه مسئول مقابله با ویروس کرونا در فرانسه

 

در خصوص شیوع این ویروس با پروفسور یزدان یزدان‌پناه، مسئول بالینی-درمانی و تحقیقاتی ویروس کرونا در فرانسه و رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان «بی‌شا» پاریس گفت و گویی کوتاه انجام دادیم. پروفسور یزدان‌پناه یکی از متخصصین این بیماری در سازمان جهانی بهداشت نیز هست.

بعنوان اولین سوال از دکتر یزدان‌پناه می‌پرسیم؛ چه کسانی بیشتر در معرض ابتلاء با این بیماری قرار دارند؟

پروفسور یزدان پناه: «افراد دارای بیماری‌های قلبی، ریوی، عروقی و سالمندان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. کودکان معمولا به این بیماری مبتلا نمی‌شوند؛ در صورت ابتلا که به ندرت ممکن است اتفاق بیافتد بیماری حاد نیست. ۸۵٪ مبتلایان شرایط حاد ندارند. تنها ۱۵٪ آنها به طور حاد به این بیماری مبتلا می‌شوند و کمتر از ۲٪ آنها جان خود را از دست می‌دهند.»

یورونیوز: توصیه‌های شما برای پیشگیری از این بیماری چیست؟

اگر در تماس با افراد بیمار بوده‌اید در خانه بمانید و به هیچ وجه به مراکز درمانی مراجعه نکنید چون احتمال شیوع بیماری در این مکان‌ها بسیار بالاست.

 

یورونیوز: به لحاظ امکانات درمانی و با توجه به تحریم‌ها، شرایط ایران را برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری در کشور چگونه می‌بینید؟ آیا تحریم‌ها نقشی در پیشگیری و درمان این بیماری دارند؟

پروفسور یزدان پناه: «به طور دقیق نمی‌دانم که تحریم‌ها اثری در پیشگیری یا درمان بیماری کووید-۱۹ داشته باشند یا خیر. در واقع اولین مساله در مقابله با شیوع یا درمان این بیماری پیدا کردن ویروس‌ است که برای تشخیص ملزوم آزمایش‌هایی است که انجام آن به دستگاه‌هایی نیاز دارد که داشتن آنها به تحریم‌ها ربطی ندارد و دستگاه‌های خیلی پیشرفته یا خاصی هم نیستند. در مرحله بعد به ماسک و تجهیزات اولیه برای پیشگیری نیاز داریم که فکر نمی‌کنم به تحریم‌ها ربطی داشته باشد.»

یورونیوز: در فرانسه ۱۲ نفر تا کنون به این بیماری مبتلا شده‌اند. آیا درمان قطعی وجود دارد یا می‌توانیم امیدوار باشیم تا یکی دو ماه آینده واکسن یا درمان قطعی برای درمان بیماری کووید-۱۹ وارد بازار شود؟

پروفسور یزدان پناه: «خیر. پیدا کردن واکسن یا درمان قطعی در یکی دو ماه آینده ممکن نیست و نیاز به زمان بیشتری دارد.»

یورونیوز: آیا درمان یا روش خاصی برای مقابه با بیماری کووید-۱۹ وجود دارد؟

پروفسور یزدان پناه: «هیچ درمان یا روش ثابت شده‌ای تا به الان وجود ندارد.»

یورونیوز: خبر مرگ ۴ نفر مبتلا به ویروس کرونا مردم ایران را بسیار نگران کرده است. توصیه شما چیست؟

پرفسور یزدان پناه: «مهمترین کار این است که خونسردی خود را حفظ کنید. اگر در تماس با افراد بیمار بوده‌اید در خانه بمانید و به هیچ وجه خودسرانه به مراکز درمانی مراجعه نکنید چون احتمال شیوع بیماری در این مکان‌ها بسیار بالاست. در مرحله بعد در صورت داشتن علایمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس ماسک بزنید و بدون ترک خانه با مراکز درمانی تماس بگیرید تا در صورت تشخیص، تدابیر لازم برای قرنطینه کردن و درمان شما در نظر گرفته شود.»

یورونیوز: آیا مردم عادی باید ماسک بزنند؟

پروفسور یزدان پناه: «خیر. مردم عادی لازم نیست ماسک بزنند بلکه بیماران باید ماسک بزنند تا از شیوع آن به دیگران جلوگیری شود.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 13 در انتظار بررسی : 13 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.