کد خبر : 12299
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 آبان 1398 - 20:21

وزارت نفت برای بازسازی مدارس مناطق سیل‌زده سنگ تمام گذاشت

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان از تعمیر و بازسازی مدارس آسیب دیده در جریان سیل با اعتبار مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران خبر داد و افزود: وزارت نفت برای بازسازی این مدارس سنگ تمام گذاشت. گزارش پایگاه خبری خوزتاب،علی قربانی، مدیر کل نوسازی، توسعه و

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان از تعمیر و بازسازی مدارس آسیب دیده در جریان سیل با اعتبار مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران خبر داد و افزود: وزارت نفت برای بازسازی این مدارس سنگ تمام گذاشت.

3f08da64 2a0c 41e1 a65f 1ccc01e16837 20191103 085913 300x200 وزارت نفت برای بازسازی مدارس مناطق سیل‌زده سنگ تمام گذاشت

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان خوزستان،علی قربانی


گزارش پایگاه خبری خوزتاب،علی قربانی، مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان، در تشریح فعالیت‌های صورت گرفته به‌منظور آماده سازی مدارس سیل زده تا پیش از آغاز سال تحصیلی، از تأمین اعتبار به‌موقع این پروژه‌ها از سوی مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران خبر داد.

قربانی گفت: در استان خوزستان ۶ هزار مدرسه با بیش از ۳۵ هزار کلاس درس وجود دارد و در ارزیابی‌های صورت گرفته، ۳۰ درصد از این مدارس تخریبی و غیرقابل استفاده هستند و باید در برنامه بلندمدت اصلاح و مقاوم‌سازی شوند.

وی افزود: سالانه به‌طور متوسط بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ مدرسه با ۲ هزار کلاس در خوزستان احداث می‌شوند.

قربانی با بیان اینکه امسال با وقوع سیل بیم آن می‌رفت که از تعهد سالانه عقب بمانیم، گفت: با وجود بحران پیش آمده و افزوده شدن بر کارهای معمول سالانه و وقفه‌ای که در اثر وقوع سیل پیش آمد و ما را برای ارزیابی و اسکان موقت مردم با مسائل بسیاری مواجه کرد، موفق شدیم در ۶ ماهه ابتدایی سال ۲۵۴ پروژه با ۸۶۰ کلاس را همزمان با شروع سال تحصلی جدید به افتتاح با حضور وزیر آموزش و پرورش برسانیم.

وی اظهار کرد: با تلاش شبانه‌روزی مجموعه ما و حمایت دستگاه‌های مختلف توانستیم به این مهم دست پیدا کنیم و این در حالی بود که در جریان سیل ۹۸، ۱۱۳ مدرسه دچار آبگرفتگی شده که ۷۸ مورد نیازمند تعمیرات کلی بود ۳۵ مورد نیز باید تخریب و دوباره احداث می‌شد.

فرصت محدود برای بازسازی

قربانی در تشریح فعالیت‌های انجام شده گفت: آموزش و پرورش بیشترین ساختمان‌های آسیب دیده را در جریان سیل در استان خوزستان داشت و بیش از ۱۰۰ ساختمان این سازمان تخریب شده بود؛ در عین حال اصلی‌ترین سازمان اسکان سیل زدگان نیز آموزش پرورش بود؛ بر همین اساس به محض وقوع سیل کارشناسان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز برای ارزیابی خسارت به مناطق مختلف استان اعزام شدند و همزمان مدارس با موکت و کولر برای اسکان تجهیز شدند.

قربانی افزود: شرایط آب و هوایی و تخریب جاده‌های مواصلاتی به مناطق مختلف استان کار تیم ارزیابی را دشوارتر کرده بود و همین موضوع یک ماه از فرصت ما برای بازسازی مدارس را گرفت؛ در همین زمان ما برای تأمین اعتبار بازسازی و تجهیز دوباره مدارس آسیب دیده در حال رایزنی و برگزاری جلسات با دستگاه‌های مرتبط بودیم.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان با بیان اینکه مهمترین نگرانی این سازمان بعد از سیل زمان کم بازسازی مدارس پیش از آغاز سال تحصیلی بود، گفت: تخلیه ساختمان و انتقال تجهیزات باقی‌مانده و نیز مسائل حقوقی، یک ماه از فرصت سه ماهه بازسازی مدارس را گرفت.

نفت، امید سیل زدگان

قربانی از توجه ویژه وزارت نفت به استان خوزستان حتی پیش از وقوع سیل سال ۹۸ یاد کرد و گفت: نگاه وزیر نفت به مناطق نفت‌خیز، منجر به آن شده که اکنون بیش از ۱۰۰ پروژه با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان برای ساخت مدارس و اماکن ورزشی مربوط به مدارس در استان خوزستان در دست اجرا داشته باشیم و این پروژه‌ها فارغ از پروژه‌های تکمیل شده و نیز پروژ‌ه‌هایی است که پس از وقوع سیل با اعتبار شرکت ملی نفت ایران کلید خورد.

وی در تشریح جزییات ورود صنعت نفت به بحران سیل، گفت: بعد از وقوع سیل اولین نقطه امید ما کمک‌های وزارت نفت بود و دوستان این وزارت خانه از ابتدای وقوع سیل با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان در تماس بودند و راهکارهای کمک به مدارس سیل‌زده را به بحث می‌گذاشتند.

قربانی با اشاره به اینکه خیرین مدرسه‌ساز عمدتاً تمایل به ساخت مدارس جدید با ثبت نام خود بر سر در مدارس دارند، گفت: در جریان سیل ۳۵ مدرسه باید تخریب و نوسازی می‌شد که با توجه به شرایط خاص خیرین مدرسه‌ساز مشکلی برای ساخت آن‌ها نبود؛ اما ۷۸ مدرسه با بیش از ۳۲۵ کلاس مسائلی را برای تأمین اعتبار داشت و از دوستان وزارت نفت درخواست کردیم به سمت تعمیر و تجهیز مدارس گام بردارند؛ ضمن آنکه برخی از مدارس به‌طور مثال مدارس شوشتر و دزفول در مناطق نفت‌خیز نبودند و وزارت نفت در این زمینه پا را فراتر گذاشت و به ما در بازسازی این مدارس نیز کمک کرد.

کمک ۵۰ میلیارد تومانی وزارت نفت

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان از تعیین خسارت ۵۰ میلیارد تومانی برای تعمیر و تجهیز مدارس یاد کرد و گفت: این میزان برای ما اهمیت ویژه‌ای داشت و نیاز ما را برطرف می‌کرد.

وی افزود: اعتباری که مدیریت نظارت‌ بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز برای بازسازی مدارس سیل زده اختصاص داد، کاملا به‌جا و مورد نیاز ما بود.

قربانی با بیان اینکه عمده علت تخریب مدارس باقی ماندن ۲ ماهه ساختمان‌ها در آب بود، گفت: کف و دیواره ساختمان‌ها دچار نشست شده بود و تأسیسات برق و لوله‌کشی از بین رفته بود، ضمن آنکه برخی تجهیزات گران قیمت از جمله کامپیوتر و دستگاه‌های کپی نیز بلااستفاده شده بودند.

به گفته وی با تخصیص اعتبار، عملیات اجرایی تعمیر و تجهیز ۱۱۳ مدرسه که شامل ۷۸ مدرسه آسیب دیده می‌شد آغاز شد و باقی اعتبار برای تجهیزات آسیب‌دیده صرف شد.

قربانی افزود: با وجود همه سختی‌ها از جمله پراکندگی ۳۲۵ کلاس آسیب دیده در ۱۰ منطقه و ۹ شهرستان، بازدید‌ها به موقع انجام شد و همکاری مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق‌ نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران منجر به آن شد که قبل از آغاز سال تحصیلی مدارس آماده شوند.

سنگ تمام نفت برای مدارس سیل‌زده

قربانی به این موضوع اشاره کرد که مدارس پس از بازسازی بسیار بهتر از قبل شدند و افزود: مدرسه‌ای که دانش‌آموزان پیش از سیل دیده بودند، با آنکه در مهرماه دیدند کاملاً متفاوت بود، بر اساس وعده‌ای که داده شده بود، مدارس با اعتبار شرکت ملی نفت ایران با تجهیزات کاملاً جدید از جمله میز و نیمکت نو، کولر نو، تخته نو و دیگر تجهیزات جدید به بهره‌برداری رسیدند و همین موضوع انگیزه‌ای برای بچه‌ها بود که سریع‌تر برای تحصیل حاضر شوند.

وی در مورد استحکام مدارس ساخته شده با اعتبار مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران، گفت: مدارسی که پیش از سیل از سوی شرکت ملی نفت ایران در هماهنگی با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان ساخته شده بودند، کاملا منطبق با اصول فنی بودند و سیل به هیچ‌وجه منجر به تخریب سازه نشد و گاهاً محوطه مدارس به دلیل راکد ماندن آب دچار نشست شده بود.

قربانی در مورد تأمین اعتبار به موقع پروژه‌های مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز گفت: با وجود شرایط خاص کشور و تأمین اعتبار بیشتر پروژه‌ها با اوراق خزانه و گاهاً به صورت منقطع و طولانی شدن آن‌ها، اما مجموعه وزارت نفت در زمینه ساخت و اجرای فضاهای آموزشی اهمیت ویژه‌ای برای این مقوله قائل است و پرداخت‌ها بر اساس جدول زمانی و بر اساس پیشرفت فیزیکی صورت می‌گیرد؛ معمولا اگر مشکلی از طرف سازمان نوسازی نباشد و اجرای پروژه وقفه نداشته باشد، هیچ مشکلی در پرداخت و تعهدات مالی وجود ندارد و هرجا که اهالی و پیمانکاران بدانند تأمین‌کننده مالی پروژه‌ها نفت است، مطمئن از بهره‌برداری به‌موقع پروژه هستند.

قربانی به مسائل مدارس پیش‌تر تکمیل شده اشاره کرد و گفت: سال گذشته با نوسانات ارزی برخی مدارسی که با اعتبار نفت احداث شده بودند دچار مسائل تجهیز بودند، از جمله هزینه کولر که چند برابر شده بود و پیمانکار توانایی تأمین تجهیزات را نداشت و ما نیز نمی‌توانستیم تفاوت ریالی را تأمین کنیم؛ تصمیم بر آن شد که پروژه از پیمانکار تحویل گرفته شود و تجهیز را خود سازمان نوسازی مدارس انجام دهد و بر همین اساس تمامی مدارسی که امسال اول مهر افتتاح شدند، کاملا تجهیز و تکمیل بودند.
IMG 20191103 WA0001 300x200 وزارت نفت برای بازسازی مدارس مناطق سیل‌زده سنگ تمام گذاشت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.