تولید گندم در خوزستان رکورد زد
وقایع مهم اهواز و دیگر شهرهای استان خوزستان را در پایگاه خبری خوزتاب khuztab بخوانید
برداشت گندم در استانهای گندمخیز کشور از جمله خوزستان و فارس در جریان است و با وجود تنش آبی که بر بخش کشاورزی سایه انداخته و در خوزستان موجب از بین رفتن ۱۳۶ هزار هکتار گندم دیم و در فارس موجب از بین رفتن ۱۵۰ هزار هکتار گندم آبی و دیم شده اما کشاورزی متکی به فناوری و اصلاح شیوه کشت، موجب شده بخشی از کمبود ناشی از خشکسالی جبران شود.
خوزستان امسال مانند دیگر استانها با تنش آبی مواجه بود و خشکسالی موجب از بین رفتن ۸۰ درصد گندم دیم شد اما این استان با به زراعی توانست کاهش تولید ناشی از خشکسالی را با افزایش عملکرد در هکتار جبران کند.
این استان جنوبی امسال باز هم بزرگترین تولیدکننده گندم در کشور شد. در حال حاضر یک میلیون و ۳۵۲ هزار تن گندم از کشاورزان این استان خریداری شده است و این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی هدفگذاری خرید یک میلیون تنی را برای این استان در نظر گرفته بود.
«خدارحم امیریزاده»رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتوگو با «ایران» تصریح کرد: در سال زراعی جاری (از مهر ۱۴۰۰) با تغییر الگوی کشت پاییزه موفق شدیم در تولید گندم به رکوردی قابل قبول برسیم. وی افزود: در سال زراعی جاری با وجود اینکه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد کاهش بارندگی داشتیم اما تا کنون توانستهایم ۲۴ درصد بیشتر از سال گذشته گندم بخریم که یکی از رکوردهای بسیار خوب استان خوزستان طی دو دهه گذشته است. در ضمن تاکنون ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.
توسعه کشاورزی قراردادی و به زراعی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در تشریح این عملکرد مناسب گندم توضیح داد: امسال در قالب تغییر الگوی کشت توانستیم در ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی گندمکاری استان طرح «گندم بنیان» را اجرا کنیم که مبتنی بر کشاورزی علمی بود و یک گروه از کارشناسان به کمک گندمکاران آمدند تا به زراعی، تغذیه و کارهای فنی مزرعه را فراتر از مدیریت همیشگی مزرعه اجرا کنند.
از سوی دیگر امسال ۷۰ هزار هکتار از اراضی گندمکاری خوزستان به شکل قراردادی بود و باتوجه به گرانی نهادهها خیلی به کشاورزان کمک کرد زیرا بذر و کود و دیگر نهادهها به رایگان در اختیارشان قرار گرفت و وقتی گندم خود را تحویل دادند هزینه نهادهها از حسابشان کم شد. این اقدامات در شرایطی انجام شد که ما با کاهش شدید بارش روبهرو بودیم و ۸۰ درصد از ۱۷۰ هزار هکتار کشت گندم دیم ما به دلیل خشکسالی از بین رفت و در ۲۰ درصد مابقی هم عملکرد در هکتار بشدت پایین بود . البته در بخش گندم آبی خوشبختانه به دلیل خنکی نسبی هوا و کارهای به زراعی که انجام دادیم درصد ناچیزی از اراضی دچار خسارت شد. اجرای این طرحهای علمی در خوزستان خوشبختانه منجر به افزایش عملکرد در هکتار شد وبا رساندن میانگین عملکرد در هکتار گندم به بالای ۳ تن در هکتار توانستیم کاهش تولید ناشی از خشکسالی را جبران کنیم. به گفته وی امسال تولید گندم در خوزستان به یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن خواهد رسید. امیریزاده تأکید کرد: این میتواند سرمشق موفقی برای گندمکاری خوزستان در سالهای آتی و البته دیگر استانها باشد که واقعیت خشکسالی را بپذیرند و با کشاورزی علمی به نوعی خود را با تنش آبی سازگار کنند و محدودیتهای خشکسالی را با عملکرد در هکتار جبران کنند.
وی همچین در پاسخ به این پرسش که آیا امسال با توجه به بحران اوکراین و کمبود احتمالی گندم برای کشورهای همسایه، شاهد هجوم دلالان کشورهای همسایه مانند سالهای قبل برای خرید قاچاق گندم بودیم، توضیح داد: با توجه به احتمالی که در این خصوص میدادیم امسال کنترل شدیدی در چگونگی نقل وانتقال گندم داشتیم و مرزها درشهرها و مناطق مرزی بشدت از سوی نیروی انتظامی کنترل و مسدود شد و خوشبختانه تاکنون در این زمینه مشکلی نداشتهایم.
برچسب ها :کشاورزی،خوزستان،جهاد کشاورزی،گندم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0