انتخابات،مردم و حاکمیت
رشید زلقی/ دبیر حزب انجمن اسلامی مهندسان ایران شعبه خوزستان
انتخابات همواره و در تمام جوامع، فرصتی بوده برای تجدید ارتباط نزدیک ملت و بدنه حاکمیت. جایی که مشارکت مردم در انتخاب کارگزاران و وکیلانشان، فرصتی مغتنم برای تحقق مردمسالاری و شایسته گزینی است. انتخابات در شرایط عادی و متعادل، به مردم این فرصت را میدهد که با انتخاب معنادار به نوعی مطالبات خود را
انتخابات همواره و در تمام جوامع، فرصتی بوده برای تجدید ارتباط نزدیک ملت و بدنه حاکمیت.
جایی که مشارکت مردم در انتخاب کارگزاران و وکیلانشان، فرصتی مغتنم برای تحقق مردمسالاری و شایسته گزینی است. انتخابات در شرایط عادی و متعادل، به مردم این فرصت را میدهد که با انتخاب معنادار به نوعی مطالبات خود را به ساختار حاکمیت منتقل نمایند و بدینگونه رابطه دوسویه حاکمیت و ملت به رابطهای مثبت و اثربخش تبدیل گردد.
اما همین فرصت طلایی اگر از تعادل خارج گردد، نه تنها کمکی به اصلاح و تعمیق رابطه دو جانبه ملت-حاکمیت نمیکند، بلکه خود تهدید بزرگی است که کمترین خسران آن زوال اعتماد عمومی بدنه اجتماعی نسبت به بدنه حاکمیت است.
از مصادیق عدم تعادل در فرایند انتخابات، روند رد صلاحیتهای گسترده جریانی است. جایی که با حذف غالب داوطلبین منتسب به یک جریان فکری، عملا صحنه و میدان را برای جریان مقابل عاری از رقیب مینماییم و به تصور اشتباه خود با تشکیل یک مجلس یک دست، فضا برای همصدایی و وحدت رویه در موضعگیریها فراهم میشود، غافل از اینکه اصالت یک مجلس بر چند صدایی و تفاوت افکار است.
مجلس زمانی در رأس امور است که نماینده افکار تمام ملت باشد، نه یک اقلیت خاص هزینه ساز. سلب فرصت رقابت از نخبگانی که صدای ملت بودن را بر عامل چشم و گوش بسته یک جریان خاص بودن ترجیح میدهند، نه تنها تنزل سطح و به محاق بردن شأن جایگاه نمایندگی ملت است، که خود مصداق بارز فساد و فسادپروری سیستماتیک در قوه مقننه است.
اینجاست که دیگر نه میتوان به میزان بودن رای ملت امیدمند بود و نه در رأس امور بودن مجلس. در این میان حتی رد صلاحیت جوانان نخبهای چون دکتر محمد قربانی که علیرغم شایستگی و دریافت پیشنهادات بسیار، از پذیرش هرگونه سمت دولتی امتناع ورزیده و با هدف اشاعه فرهنگ کارآفرینی بر پایه تولیدات دانشبنیان، مسیری متفاوت از توسعه را در سنین جوانی آغاز نمود و به نوعی سمبل ظهور جریانی جدید با محوریت جوانان متخصص، متعهد و پاکدست و نماد تحقق گام دوم انقلاب به فرموده رهبری است، انحراف از مسیر مطلوب توسعه است.
صد البته آنان که شأن نمایندگی یک ملت را تا سرحد تمامیت خواهی طایفهای تنزل بخشیده اند نیز باید بدانند تلاش مذبوحانهشان در حذف رقبا، لکه ننگی است که از دامان موثرین و مسببین این دست اتفاقات پاک نخواهد شد.
با این وجود همچنان بر این اعتقاد بوده و هستیم که راه توسعه سیاسی، به عنوان فاکتور مقدم و پیشنیاز سایر جوانب توسعه، از صندوق رای میگذرد و مردم حتی در همین احوال هم باید با مشارکت معنادار در انتخابات، پیام خود را به تصمیمسازان انتقال دهند. حال نوبت شورای نگهبان است که با تجدید نظر در تایید صلاحیت چهرههای شاخص، متعهد و اخلاق مدار گام بلندی در ترمیم رابطه ملت-حاکمیت بردارد.
این نهاد انقلابی باید بپذیرد طیف های گستردهای از دغدغهمندان حقیقی کشور علیرغم فضای سنگین ناامیدی ناشی از تلاطمات سیاسی سالهای اخیر، همچنان امید دارند با گشایش فضا برای مشارکت نخبگان، عرصه رقابت در انتخابات مهیا و مردم جهت تمدید اعتماد خود به نظام انگیزه حضور یابند.
✒رشید زلقی
برچسب ها :shahid-zalqi-dabire-hezbe-anjoman ، انتخابات ، رشید زلقی ، شید زلقی/ دبیر حزب انجمن اسلامی مهندسان ایران شعبه خوزستان ، مردم و حاکمیت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0