کد خبر : 12394
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 آبان 1398 - 17:23

سیلاب ایستگاه های سنجش آب و هوایی زیادی تخریب کرد

رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان گفت: بسیاری از ایستگاه ها خصوصا در بالادست در زمان سیلاب خیلی تخریب شدند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، ستار نوری راد ، شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان آب و برق خوزستان بیش از نیم قرن است که

رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان گفت: بسیاری از ایستگاه ها خصوصا در بالادست در زمان سیلاب خیلی تخریب شدند.
IMG 20191105 214849 440 سیلاب ایستگاه های سنجش آب و هوایی زیادی تخریب کرد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، ستار نوری راد ، شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان آب و برق خوزستان بیش از نیم قرن است که اولین ایستگاه های خود را در اهواز از سال ۱۳۳۰ اطلاعات داریم که راه اندازی کرده است.

وی یادآور شد: از سال ۱۳۸۰ این ایستگاه ها خودکار و آنلاین شدند و اطلاعات با تجهیزات الکترونیک مخابره و وارد مرکز مانتیورینگ می شود.

رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان گفت: سد، رودخانه، زهکش و کانال داریم که باید مدیریت شوند و برای این کار حدود ۳۰۰ ایستگاه علاوه بر خوزستان در هشت استان نصب کردیم که ۳۰ درصد آن در خارج استان و مابقی در خوزستان قرار دارند.

نوری راد ادامه داد: ۱۸۰ ایستگاه الکترونیکی هستند و اطلاعات را آنلاین به مرکز مانیتورینگ می دهند و با این کار خشکسالی را با همین ایستگاه های خودکار مدیریت می کنیم.

وی بیان کرد: میزان کیفیت آب در مسیر رودخانه تا انتها از طریق همین ایستگاه ها مدیریت می کنیم.

به گزارش خوزتاب؛ رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان افزود: سیلاب ۱۱ سال گذشته نیز از طریق همین ایستگاه ها مدیریت شد و با اطلاعات ایستگاه های خودکار از سیلاب های متعددی جلوگیری کردیم.

نوری راد گفت: سیلاب فروردین امسال نیز بی سابقه بود و در رودخانه کشکان باعث مشکلات بسیاری در معمولان، پلدختر و غیره شد و دبی آب بالای ۵ هزار مترمکعب بر ثانیه بود.

وی اضافه کرد: چهارم و ۵ فروردین یک سیلاب و بعد هم ۱۲ فروردین داشتیم و خروج از سدها باعث بروز سیلاب در پایین دست شد ولی ایستگاه های خودکار به صورت لحظه ای میزان ورود آب را به مرکز مانیتورینگ اعلام می کردند.

به گزارش خوزتاب؛ رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان گفت: استانداری، آبفا، شرکت نفت، شهرداری و دیگر سازمان ها و شرکت های دارای تأسیسات نیز به صورت آنلاین اطلاعات را دریافت می کردند.

نوری راد افزود: در سیلاب امسال ایستگاه های بالادست نیز ایستگاه هایی داشتیم که در عرض سه یا چهار ساعت ۲۳٫۵ ارتفاع رودخانه را ثبت کرده بودند.

وی بیان کرد: بسیاری از ایستگاه ها خصوصا در بالادست در زمان سیلاب خیلی تخریب شدند؛ البته ایستگاه های حساس و اولویت دار وارد مدار شدند و فعال هستند.

رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: در خصوص میزان باران و دبی رودخانه بیشتر اطلاعات را داریم و ایستگاه های باران سنجی و هواشناسی متفاوت از سازمان هواشناسی داریم که وزارت نیرو برای کنترل های لازم ایستگاه های تبخیر، برف سنجی و باران سنجی را راه اندازی کرده است.

نوری راد گفت: در ایستگاه های مختلف بالادست دز نیز میزان بارندگی را رصد می کنیم در حالی که سازمان هواشناسی آنجا ایستگاه ندارد.

وی اضافه کرد: وضعیت سدها در حد نرمال و خوب است و آمادگی داریم چون در فروردین و بهمن ماه نیز رخ می دهد و امیدوارم که در آینده بهتر کار را انجام دهیم.

رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان عنوان کرد: برای توسعه ایستگاه ها که حدود ۳۰۷ مورد هستند که همه را با برنامه ریزی آنلاین می کنیم.

نوری راد افزود: بالادست دز و کرخه بیشتر ایستگاه های تخریب شده بودند که به صورت موقت راه اندازی شده اند که حدود ۲۳ ایستگاه با درصدهای مختلف تخریب شدند.

وی بیان کرد: تمام بالادست تا پایین دست پارامترهای کیفی را سنجش می کنیم و شاخص آن نیز ای سی است.

رییس دفتر ایستگاه های آب و هوای سازمان آب و برق خوزستان گفت: پنج حوضه آبریز بزرگ شامل کرخه، مارون، دز، کرخه و زهره داریم که با گذر از ایلام، همدان، کرمانشاه، لرستان، ک ب و چ ب وارد خوزستان می شود که در نهایت به تالاب شادگان، هورالعظیم وارد دریای خلیج فارس می شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.