کد خبر : 11246
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 مهر 1398 - 15:44

پروژه های استمرار تولید

پدافند غیر عامل در مناطق نفت خيز جنوب با توجه به اهمیت و نقش اساسی نفت در اقتصاد کشور و ضرورت محافظت از تاسیسات نفتی ،موضوع نگهداری و بالا بردن ضریب اطمینان در مصون سازی تاسیسات در دوران دفاع مقدس مورد توجه قرار گرفت. بدین منظور پس از مطالعات گسترده و بحث و بررسی در

پدافند غیر عامل در مناطق نفت خيز جنوب

با توجه به اهمیت و نقش اساسی نفت در اقتصاد کشور و ضرورت محافظت از تاسیسات نفتی ،موضوع نگهداری و بالا بردن ضریب اطمینان در مصون سازی تاسیسات در دوران دفاع مقدس مورد توجه قرار گرفت. بدین منظور پس از مطالعات گسترده و بحث و بررسی در خصوص راه های انجام این مهم، راه حل هایی در چارچوب پدافند غیر عامل درون سیستمی و برون سیستمی تعریف و به مجریان ذیربط در سازمان های مختلف ابلاغ شد كه مباني آنها به اين شرح است:

IMG 20190924 190726 943 300x181 پروژه های استمرار تولید

مناطق نفتخيز جنوب در دفاع مقدس؛ بخش سوم


۱- پدافند غیر عامل درون سیستمی

به گزارش پایگاه خبری خوزتاب،به نقل از روابط عمومی،روش های دفاع غیر عامل درون سیستمی به شیوه های پدافندی خاصی اطلاق می شود که با تمهید و ابداع فعالیت ها و اقدام های خاص آسیب پذیری درونی تاسیسات و دستگاههای فعال در زمینه تولید و بهره برداری از منابع نفتی را تا حد امکان کاهش دهد.ایزوله سازی سیستم و جداسازی بخش های مختلف آن از یکدیگر اساس این تمهیدات است.به نحوی که آسیب احتمالی وارده به بریک جزء سیستم ،حتی الامکان به اجزای دیگر آن انتقال نیابد.

۲-پدافند غیر عامل برون سیستمی

اساس اين روش بر مبناي اغفال دشمن از طريق استتار و ايجاد امكانات جلوگيري از صدمات ناشي از آتش سوزي، اصابت تركش، موج انفجار و غيره استوار است. ايجاد هر گونه پوشش ايمني يا استتاري بر روي كارخانه‌ها تأسيسات‌، سيستمها يا اماكن اداري و مسكوني در جهت ايمن‌سازي بيشتر افراد و دستگاهها در چارچوب پدافند غيرعامل برون سيستمي تعريف مي‌شود.

تمهيدات دفاعي و اقدامات انجام شده در كارخانه هاي گاز و گاز مايع، تقويت فشار، تزريق گاز و ساير تاسيسات گازي به قرار زير بود:

· كارخانه هاي گاز و گازمايع، پالايشگاه گازمايع ماهشهر و مخازن شانه‌اي به علت وجود گازهاي مختلف و مخصوصا گاز پروپان، وضعيت استثنایی داشتند. در اطراف اين تاسيسات و مخازن آن ديوارهاي بتوني ايجاد و يا لوله‌هايي با قطر ۳۰ اينچ تعبيه شد. ارتفاع اين حفاظها ۵۰ سانتيمتر از ارتفاع مخازن بيشتر و اغلب آنها با لوله، يا ورق آهن و سقف و سپس با گونيهاي ماسه‌اي پوشانده شده بود.

· توربينها و كمپرسورها نيز با ديوار بتوني از هم جدا شده بودند.

· عمليات دفاعي كارخانه‌هاي بهره برداري و تلمبه خانه ها در اتاقهاي كنترل نيز معمول گرديده بود.

· در اطراف محوطه هاي تفكيك مخازن و برجهاي گاز، ديوارهاي بتوني (به ضخامت ۸۰ سانتيمتر) ايجاد و سقف آنها با تور استتار پوشانده شده بود.

· مخازن شانه اي مايل ۴۰ ماهشهر با ديوارهاي لوله‌اي (به قطر ۳۰ و با ارتفاع ۵۰ سانتيمتر بالاتر از سقف مخازن) حفاظ بندي شده بود.

در مجتمع‌هاي اداري و اماكن عمومي اقدامات زير معمول گرديد:

· اطراف تمام ادارات، بيمارستانها، سالنهاي ورزشي و … تا ارتفاع ۲ متر گوني چيني و يا با بشكة پر از ماسه محصور شد.

· در كليه مجتمعهاي اداري آژير اعلام خطر نصب گردید.

· براي پناه گرفتن كاركنان به هنگام بروز خطر در كنار مجتمع هاي اداري جان پناه بتوني در اندازه هاي كافي احداث گرديد.

· در محوطه هاي مسكوني نيز براي پناه گرفتن كاركنان و خانواده هاي آنان جان پناههاي بتوني در اندازه لازم احداث شد.

· در مجاورت مدارس نيز براي پناه گرفتن دانش آموزان جان پناههاي بتوني احداث شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.