به چه دلیل نباید از صرافی کوینکس استفاده کرد؟!
احمد یزدانی
به چه دلیل نباید از صرافی کوینکس استفاده کرد؟!
صرافی ارز دیجیتال چیست؟
صرافی ارز دیجیتال پلتفرمی آنلاین است که افراد می توانند ارزهای دیجیتال را در آن محیط معامله نمایند. به فرایند خرید و فروش ارزهای دیجیتال اصطلاحا ترید کردن می گویند. بستر صرافی ها می تواند وب سایت و یا اپلیکیشن های موبایلی باشد. کوینکس یکی از صرافی های آنلاین می باشد که در این حوزه فعالیت دارد. بعد از ثبت نام در صرافی کوینکس کاربران می توانند به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند.
صرافی ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
برای کار کردن در صرافی های ارز دیجیتال شما نیاز به مراجعه حضوری به صرافی ندارید و تمام مراحل به صورن آنلاین انجام می شود. در صرافی های بین المللی این کاربران صرافی ها هستند که با یکدیگر معامله می کنند. ولی در ایران خود صرافی ها ارز را کاربران خریداری و معادل ریالی آن را به کاربران پرداخت می کنند. البته در ایران نمی توان به سایت های خرید و فروش ارز دیجیتال صرافی گفت، زیرا فقط یک واسط بین کاربران ایرانی و صرافی های بین المللی هستند که در آنها ریال مورد پذیرش نیست. تمام سایت های ایرانی به اصطلاح صرافی بواسطه API به صرافی هایی مانند بایننس متصل هستند و با کارمزدهایی بسیار بالا تبدیل ارز را برای کاربران ایرانی میسر می سازند که عملا کسب سود در این سایت های ایرانی تقریبا بی معنی است، زیرا تمام سود شما بابت کارمزد توسط سایت ایرانی از شما دریافت می شود. نکته جالب اینکه در صرافی ایرانی بنام رمزینکس توکن سیفمون حدود ۹۰ برابر بیشتر از قیمت جهانی بفروش میرد. یعنی از زمان خرید شما باید این توکن ۹۰ برابر رشد کند تا شما تازه به نقطه سربه سر خرید برسید. پس اگر قصد فعالیت در بازار کریپتو کارنسی را دارید، کسب سود در صرافی های ایرانی را فراموش کرده و به سراغ صرافی های معتبر جهانی بروید.
جفت ارز چیست؟
در صرافی ها برای نمایش امکان تبدیل دو ارز به یکدیگر از اصطلاح جفت ارز استفاده می شود. به عنوان مثال نماد ETH/USDT را در نظر بگیرید. اگر در یک صرافی این نماد را ملاحظه کنید یعنی ارز اتریوم را به تتر و یا بالعکس می توانید تبدیل کنید. در این مثال ETH نماد اتریوم و USDT نماد تتر می باشد.
صرافی کوینکس:
صرافی کوینکس یک صرافی متمرکز است که در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی فعالیت خود را آغاز کرد. در ظاهر بنظر می رسد سیاست اصلی صرافی کوینکس خدمات به کشورهای تحریم شده باشد. با توجه با دارا بودن زبان فارسی و امکان احراز هویت ایرانیان، این صرافی در ایران از محبوبیت فراوانی برخوردار است. در مهرماه سال ۱۴۰۰ این صرافی از دسترس خارج شد. مدیر صرافی کوینکس در توییتی اعلام کرد که محدودیت از سوی این صرافی نیست و از سوی کشور ایران فیلترینگ انجام شده است. تا قبل از فیلتر شدن این صرافی در ایران حدود ۴۰ درصد ترافیک این صرافی از سمت ایران بوده است.
موقعیت جغرافیایی صرافی کوینکس کجاست؟
در بررسی های بعمل آمده ما در خصوص موقعیت جغرافیایی صرافی کوینکس اطلاعات جالبی به دست آمد. در سایت کوینکس محل جغرافیایی این صرافی کشور استونی بیان شده است. سایت coin intelligence یکی از معتبرترین آکادمی های ارز دیجیتال مدعی شده که محل جغرافیایی این صرافی در کشور هنگکنگ است! صفحه Terms of Services صرافی کوینکس در جزیره سیشل است.و نکته جالب تر این است که در لینکدین صرافی کوینکس موقعیت جغرافیایی کشور هنگکنگ بیان شده است.
عدم شفافیت در مشخص کردن موقعیت جغرافیایی یک صرافی متمرکز، علامت سوال بزرگی است که مدیران این صرافی باید به آن جواب دهند!
آیا صرافی کوینکس کلاهبردار است؟!
برای پاسخ به این سوال چند مورد را بررسی میکنم.
کشور ایران تحریم می باشد و در لیست کشورهای تحریم شده OFAC وزارت خزانه داری امریکا قرار دارد؛ یعنی کشورهای دیگر اجازه ارائه خدمات مالی به ایران را ندارند! اگر شرکتی بدون توجه به این قانون به ایران خدمات مالی ارائه دهد، در حال قانونشکنی بوده این شرکت دیر یا زود با مشکل مواجهه می شود. در این بین، کاربران ایرانی این صرافی هم قطعا متضرر و با مشکل روبرو می شوند!
بررسی نکاتی جالب در خصوص صرافی کوینکس
- کوینکس سناریوی آشنا برای کاربران ایرانی!!! چهار سال پیش بود که صرافی بیترکس به کاربران ایرانی اجازه میداد با مدارک ایرانی احراز هویت کنند. اما در کمال ناباوری بدون اطلاع قبلی حساب کاربران ایرانی رو مسدود کرد. حتی زمانی برای خروج داراییها را به کاربران ایرانی این صرافی نداد. میلیون ها دلار از سرمایه ایرانی های این صرافی بلوکه شد و صدای این کاربران به جایی نرسید!
- طبق آمار وبسایت الکسا، در سال ۱۳۹۹، ۳۸.۷ درصد از کاربران کوینکس از ایران بودند و در سال ۱۴۰۰به ۶۵.۶ درصد رسیده است. و این موضوع زنگ هشداری است برای کاربرانی که در این صرافی فعالیت می کنند.
- در Terms of Service سایت کوینکس، اشارهای به فعالیت کاربران کشورهای تحت تحریم نشده است، اما به این مسئله اشاره شده که “اگر قانونگذاران فعالیت شما را غیرقانونی اعلام کنند، کوینکس حق دارد، حساب شما را مسدود و یا دسترسی شما را محدود کند.” پس میتوان نتیجه گرفت اگر مشکلی برای اکانت ایرانیان پیش آید، صرافی کوینکس هیچ مسئولیتی را قبول نمی کند چون به این موضوع اشاره کرده است.
- در بررسی ارز صرافی کوینکس که CET نام دارد به نکته مهمی برخورد کردیم! در کوینمارکت کپ، ارزش بازار این کوین حدود ۴۱ میلیون دلار است. درحالی که در وب سایت صرافی کوینکس، ۳۳۲ میلیون دلار نوشته شده است! آیا این عدم شفافیت و دروغگویی شبهه برانگیز نیست؟! نکته جالب تر اکسپلورر این ارزاست؛ حدود هشتاد درصد این کوین در مالکیت دو آدرس است.
- در بررسی گیتهاب کوینکس متوجه می شوید که تمام کدهای صرافی کوینکس توسط یک نفر نوشته شده است. آخرین تغییرات در کدهای صرافی کوینکس دو سال پیش انجام شده است. یعنی مدیران صرافی کوینکس علاقهای به بهبود وضعیت و امنیت آن ندارند و بهتر است بگوئیم رها شده است. چرا باید از صرافی که از سوی سازندهها رها شده استفاده است کنیم؟!
- کوینکس در رتبه ۵۲ کوین مارکتکپ قرار دارد و این جایگاه پایین جای تامل دارد.
نتیجه گیری:
کوینکس شاید به ظاهر جایگزین مناسبی برای صرافی های معتبر جهانی مانند بایننس بنظر برسد، اما در عمل سناریویی تکراری مانند صرافی بیترکس را برای ایرانیان دنبال می کند. با توجه به بررسی های انجام شده که در بالا ذکر شد، بنظر میرسد صرافی کوینکس بزودی سرمایه ایرانیان را همانند صرافی بیترکس بلوکه کند. و شاید هدف طراحی این صرافی، کلاهبرداری از کاربران کشورهای تحریم شده OFAC باشد!
نویسنده: مهندس احمد یزدانی فعال حوزه رمز ارزها
برچسب ها :کوینکس ، کوینکس کلاهبردار است
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 23 در انتظار بررسی : 23 انتشار یافته : 0