کد خبر : 15543
تاریخ انتشار : یکشنبه 25 خرداد 1399 - 13:00

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت:

ناهنجاری‌های مادرزادی، علت عمده مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال

اخبار مهم را در پایگاه خبری خوزتاب بخوانید؛

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: یکی از شاخص‌های مهم توسعه و سلامت در کشور‌ها میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال است و به عنوان نمادی از توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود.

 

image 13950913661130 ناهنجاری‌های مادرزادی، علت عمده مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال

سید محمد علوی افزود: شاخص مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال، نه تنها کمیت و تعداد مرگ و میر را نشان می‌دهد، بلکه به همان اندازه بیانگر کیفیت زندگی افراد، در هر جامعه‌ای است.

علوی با بیان اینکه میزان مرگ و میر کودکان به عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی بستگی دارد و این عوامل می‌توانند در کاهش یا افزایش این شاخص موثر باشند، اظهار داشت: در پایان هر سال عملکرد دانشگاه در حوزه مراقبت از کودکان بررسی و تحلیل شده و در همین زمینه مداخلات مناسب برای رفع مشکلات طراحی می‌شود.

حوادث و سوانح دومین علت مرگ و میر کودکان

او بیان کرد: براساس نتایج بدست آمده از بررسی عملکرد سال ۹۸ در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حوزه سلامت کودکان، بیشترین علل مرگ‌های رخ داده در گروه سنی کودکان ۱-۵۹ ماهه، پس از ناهنجاری‌های مادرزادی، حوادث و سوانح است، این در حالیست که مرگ کودکان به دلیل حوادث و سوانح عمدتا با همکاری‌های سایر دستگاه‌ها قابل پیشگیری است.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با بیان اینکه کاهش مرگ کودکان به عنوان یک تعیین کننده مهم سلامت، از اهداف توسعه هزاره محسوب می‌شود و مرگ بسیاری از کودکان زیر ۵ سال، پس از گذر از ماه اول زندگی، قابل پیشگیری است، ادامه داد: کودکان آینده سازان کشور هستند و در مسیر پیشرفت و ترقی کشور، نیاز به نیروی‌های سالم و کارآمد دارد.

سید محمد علوی اذعان داشت: با توجه به اینکه مرگ و میر کودکان از مجموعه‌ای عوامل وابسته به هم تشکیل شده، لازم است جهت کاهش مرگ و میر کودکان اقداماتی پیشگیرانه از طریق همکاری همه سازمان‌های مرتبط برای ایجاد جامعه ایمن و طراحی و آموزش در خصوص افزایش آگاهی خانواده‌ها صورت پذیرد

افزایش مرگ و میر کودکان در سال ۹۸

او در ادامه شاخص‌های مقایسه‌ای مراقبت کودکان در ۲ سال ۹۷ با ۹۸ را اینگونه توصیف کرد: بررسی موارد مرگ و میر کودکان ۱-۵۹ ماهه در سال ۹۸ نشان می‌دهد میزان مرگ کودک در یکهزار تولد زنده نسبت به پایان سال ۹۷ افزایش یافته است و از ۵.۳۹ در سال ۹۷ به ۶.۵۸ در پایان سال ۹۸ رسیده که این افزایش بیشتر بین کودکانی است که با ناهنجاری‌های مادرزادی به دنیا آمده اند.

علوی بیان داشت: در سال ۹۷ درصد مرگ بدلیل ناهنجاری در کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه بعنوان اولین و شایع‌ترین علت مرگ ۲۷.۶ و در سال ۹۸ به ۲۹.۳ درصد افزایش یافته و نیاز است برای پیشگیری از به دنیا آمدن و مرگ و میر به علت ناهنجاری‌های مادرزادی، خانواده‌ها مشاوره‌ی قبل از ازدواج و مراقبت‌های دوران بارداری و غربالگری‌های ناهنجاری‌های مادرزادی را جدی بگیرند.

مشکلات بهداشتی در کمین کودکان

او اظهار کرد: کودکان به علت محدودیت در قدرت تشخیص خطر، نسبت به بزرگسالان در برابر حوادث آسیب پذیرتر هستند؛ بنابراین حوادث یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی است که همیشه کودکان را تهدید می‌کند و به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل معلولیت و مرگ در انسان، بار مالی زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند.

علوی در ادامه گفت: دومین علت شایع مرگ و میر کودکان ۱-۵۹ ماهه در دانشگاه جندی شاپور حوادث و سوانح است که عمدتا قابل پیشگیری است و با مداخلات خوبی که صورت گرفته از ۱۹.۶ درصد در سال ۹۷ به ۱۵.۲ درصد در سال ۹۸ کاهش یافته است، اما همچنان نیاز به همکاری سازمان‌ها و سایر ادارات و همچنین توجه و مراقبت هر چه بیشتر خانواده‌ها از کودکانشان و آموزش خودمراقبتی به آن‌ها دارد.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان گفت: آموزش به خانواده‌ها در خصوص ایمن ساختن محیط خانه جهت پیشگیری از حوادث خانگی مانند سقوط اشیا بر روی کودک، غرق شدگی در سطل‌های آب، برق گرفتگی با سیم‌های برق در دسترس کودک و همچنین رعایت ایمنی در خارج از منزل مانند رعایت قوانین راهنمایی رانندگی و استفاده از صندلی مخصوص کودک در اتومبیل از راه‌های موثر کاهش مرگ کودکان بدلیل حوادث است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.