نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی اهواز:
کرونا وارد خوزستان شد؟
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ورود کروناویروس به برخی استانهای کشور، گفت: نگفتهایم که آلودگی کروناویروس وارد خوزستان نشده است بلکه تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای فردی به کروناویروس از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های خوزستان گزارش نشده است اما احتمال گسترش بیماری در هر
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ورود کروناویروس به برخی استانهای کشور، گفت: نگفتهایم که آلودگی کروناویروس وارد خوزستان نشده است بلکه تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای فردی به کروناویروس از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های خوزستان گزارش نشده است اما احتمال گسترش بیماری در هر جایی وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری خوزتاب، سید محمد علوی در نشست خبری امروز دوشنبه (۵ اسفندماه) که با موضوع کروناویروس در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: کشور ایران در حوزه بهداشتی و بیماریهای واگیردار، عضو WHO است و بنابراین تمام مقرراتی که برای دیگر کشورها در این حوزه تعیین میشود را ما نیز باید رعایت کنیم.
وی با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی صحیح در خصوص بیمارهای واگیردار، افزود: در سال ۷۷ که اپیدمی التور در خوزستان رخ داده بود، نپختگی در انتشار خبر موجب شد تمام محصولات کشاورزی صادر شده به کشورهای دیگر برگشت داده شود و از نظر اقتصادی صدمات زیادی به کشور وارد شد.
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در انتشار اخبار باید همه عوامل را در نظر بگیریم. در حال حاضر به محض گزارش کروناویروس در کشور، برخی از کشورهای دیگر مرزهای هوایی خود با ایران را بستند در حالی که در کشورهای دیگر نیز چنین مواردی رخ میدهد، اما آب از آب تکان نمیخورد.
نگفتهایم تاکنون در منطقه بیماری ناشی از کروناویروس وجود نداشته است
علوی گفت: اینکه وزارت بهداشت اعلام میکند ارائه آمار موارد بیماری باید از طریق کانال خاصی انجام شود، برای اطلاعرسانی صحیح است. ما نگفتهایم تاکنون در منطقه بیماری حاد تنفسی ناشی از کرونا ویروس به صورت صددرصد وجود نداشته است بلکه میگوییم تاکنون موارد مثبتی از ابتلا به کروناویروس در خوزستان گزارش نشده است.
این ویروس وارد شهر مذهبی قم شد و احتمال دارد به همه جا سرایت کند. وی بیان کرد: ما تاکنون نگفتهایم که آلودگی کروناویروس وارد خوزستان نشده است، بلکه گفتهایم که تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای فردی به کروناویروس بین بیماران در بیمارستانهای خوزستان گزارش نشده است. مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این بیماری وارد کشور شده است.
قرار نیست برای اینکه کسی از قم وارد خوزستان شود، ویزا بگیرد و همه به راحتی از استانی به استان دیگر میروند بنابراین احتمال گسترش بیماری در هر جایی وجود دارد. نتیجه آزمایش ۲۸ بیمار مشکوک، آنفلوآنزای نوع B بوده است وی تصریح کرد: اکنون در موج دوم شیوع آنفلوآنزای نوع B هستیم. علائم بیماری آنفلوانزآی نوع B و کروناویروس بسیار شبیه به هم هستند.
چنین بیمارانی ممکن است مبتلا به ویروسهای مختلفی باشند زیرا کروناویروس انواع مختلفی دارد و هنوز هم ندانستههای زیادی در مورد این ویروس وجود دارد. علوی گفت: طبق نتایج آزمایشهای اخذ شده از موارد مشکوک به کرونا در استان خوزستان، تاکنون ۲۸ مورد مبتلا آنفلوآنزای نوع B بودهاند.
راههای انتقال ویروس کرونا وی عنوان کرد: پیش از این عنوان میشد که این ویروس از طریق قطرات تنفسی منقل میشود اما پس از آن گفته شد که از طریق راههای تماس پوستی هم انتقال مییابد و سپس عنوان شد که ویروس کرونا از طریق روده هم منتقل میشود.
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: اکنون گفته میشود که این بیماری از راههای مختلفی انتقال مییابد. بیمار از روز پنجم به بعد این ویروس را از طریق مدفوع خود دفع میکند بنابراین میتواند محیط را هم آلوده کند.
وی ادامه داد: کیتهای شناسایی ویروس روز به روز در حال جدید شدن هستند، زیرا کیتهای قبلی نتایج آزمایشها را منفی کاذب نشان میدادند. با پیشرفت تکنولوژی و بهتر شدن کیتهای تشخیصی، دقت تشخیص افزایش مییابد بنابراین هرگونه وجود بیماری از رصد همکاران ما خارج نیست و بیمارستانها آمادگی لازم را در این زمینه دارند.
علوی گفت: زمانی که بیماران با علائم آنفلوآنزای نوع B یا کروناویروس به مراکز درمانی مراجعه میکنند، تا زمان قطعی شدن نتایج آزمایش دیگر اجازه خروج از بیمارستان را ندارند و نمیتوانند با رضایت شخصی از بیمارستان خارج شوند.
ماسک در پیشگیری از کرونا تاثیری ندارد وی با اشاره به استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس بیان کرد: هرگز استفاده از ماسک برای مردم عادی توصیه نمیشود زیرا این ویروس ۹ روز در محیط میماند و از طریق راههای تماس با اجسام و مواد غذایی قابل انتقال است بنابراین احتیاط همهجانبه باید در این زمینه انجام شود.
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: استفاده از ماسک تنها برای افرادی که علائم بیماری سرماخوردگی دارند، توصیه میشود.
افرادی که سرما خوردهاند در زمان عطسه و سرفه، آداب موارد بهداشتی را رعایت کنند و در زمان سرفه یا عطسه از دستمال کاغذی یا پشت آرنج استفاده کنند./ایسنا
برچسب ها :corona-varede-khuzestan-shod ، Khuzestan ، ابتلا ، اخبار خوزستان ، به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، جندی شاپور ، دانشگاه علوم پزشکی ، شیوع ، علوی ، کرونا ، ماجان داودی ، مدیرگروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی اهواز: ، ویروس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0