شروع جنگ تحمیلی
جنگ، مهمترين و سختترين طرح بازدارندهاي بود كه دشمن اندك زماني پس از پيروزي انقلاب از طريق ايادي خود در منطقه، به آن دست يازيده است. به گزارش پایگاه خبری خوزتاب،به نقل از روابط عمومی ،در ۳۱ شهريور ۱۳۵۹ هـ . ش ارتش عراق تحت تأثير تحريكات استكبارجهاني و به بهانه ادعاهاي واهي مرزي به
جنگ، مهمترين و سختترين طرح بازدارندهاي بود كه دشمن اندك زماني پس از پيروزي انقلاب از طريق ايادي خود در منطقه، به آن دست يازيده است.
به گزارش پایگاه خبری خوزتاب،به نقل از روابط عمومی ،در ۳۱ شهريور ۱۳۵۹ هـ . ش ارتش عراق تحت تأثير تحريكات استكبارجهاني و به بهانه ادعاهاي واهي مرزي به ايران حمله كرد و قسمتهايي از سرزمين ما را تصرف نمود و بسياري از مردم شهرها را به اسارت گرفت و به شهادت رساند و در اين ميان كارخانهها، فرودگاهها، تأسيسات، بيمارستانها و مدارس و مهمتر از همه بخشهائي از تأسيسات نفت مورد هجوم وحشيانه قرار گرفته و با خاك يكسان شد.
تجاوز گسترده ارتش عراق به ميهنما با تجهيزات و استعداد جنگي كامل صورت گرفت. بر اساس آمار جمعآوري شده از منابع مختلف استعداد جنگي عراق كه بر عليه ايران به كار گرفته شد مشتمل بر ۱۲ لشكر، ۸۰۰ قبضه توپ، ۵۴۰۰ دستگاه تانگ و نفربر، ۴۰۰ قبضه ضدهوايي، ۴۰۰ فروند بالگرد (هليكوپتر) و ۳۶۶ فروند هواپيما، پشتيباني ميشد.
آبادان و خرمشهر از مهمترين بنادر و از شهرهاي جنوب محاصره، اشغال و جزو نخستين متصرفات ارتش بعثي قرار گرفته و افق خونين غروب گاهي كارون به غم نشست و ديگر آن جلوهها و چشماندازهاي زيبا، بديع و خاطرهانگيز را از دست داده و در غم شهادت جوانمردان دليرش به سوگ نشست.
به گفته صدام، عراق در جبههاي به طول ۵۵۰ كيلومتر توانست به عمق ۲۰ تا ۱۱۰ كيلومتر به داخل ايران نفوذ كند و وسعتي معادل فلسطين اشغالي را به تصرف خود درآورد. در اين عمليات عراق نيروهاي خود را تا پشت دروازههاي اهواز به پيش راند.
وضعیت تاسیسات
تاسیسات وزارت نفت بویژه امکانات و تجهیزات عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در اقتصاد کشور اهمیت استراتژیک و نقش بسیار حساس و حیاتی داشت. این امکانات دستمایه اصلی کسب درآمدهای ارزی و عامل اساسی تامین سوخت و انرژی برای مصارف بخش های مختلف اقتصادی محسوب می شد.
از سوی دیگر وضعیت خاص کارخانه ها و تاسیسات نفتی از نظر خطرات بالقوه ای که در طبیعت مواد نفتی و سوختی موجود است، به گونه ای بودکه حتی به فرض نبود هیچگونه عامل تهدید و خطر خارجی این تاسیسات از درون آسیب پذیر بوده و مواد موجود در آنها می توانست حتی برای تاسیسات و اماکن اطراف نیز یک عامل تهدیدکننده جدی محسوب شود.
برچسب ها :Khuzestan ، Khuztab ، mange tahmili ، Www.khuztab.ir ، اخبار خوزستان ، به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، جنگ ایران و عراق ، شروع جنگ تحمیلی ، ماجان داودی ، مناطق نفتخيز جنوب در دفاع مقدس-بخش نخست ، نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0