رتبه دانشگاه شهید چمران، به عنوان اولین سرمایه فرهنگی ایران و جهان
دكتر يدالله مهرعليزاده، عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز در يادداشتي به بررسي اهميت حضور دانشگاه شهيد چمران اهواز در ميان دانشگاههاي برتر دنيا، بر اساس نظام رتبهبندي موسسه تايمز، پرداخته است. به گزارش پایگاه خبری خوزتاب، و به نقل از ايسنا خوزستان، در اين يادداشت آمده است: “دانشگاه شهید چمران اهواز در ميان
دكتر يدالله مهرعليزاده، عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز در يادداشتي به بررسي اهميت حضور دانشگاه شهيد چمران اهواز در ميان دانشگاههاي برتر دنيا، بر اساس نظام رتبهبندي موسسه تايمز، پرداخته است.
به گزارش پایگاه خبری خوزتاب، و به نقل از ايسنا خوزستان، در اين يادداشت آمده است:
“دانشگاه شهید چمران اهواز در ميان ۱۴۰۰ دانشگاه برتر دنيا قرار گرفت و این خبر در گزارش موسسه رتبهبندی تایمز منتشر شده است. دانشگاه شهید چمران (جندی شاپور سابق) به عنوان اولین سرمایه فرهنگی جهان، ایران و خوزستان توانست با تلاشهای انجام شده در سالهای اخیر، در میان ۱۴۰۰ دانشگاه برتر دنيا قرار گيرد.
بدون شک بیان واقعیتهای جامعه به زبان آمار و ارقام در شفافیت، آسیبشناسی و ارتقای شاخص های اقتصادی و اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و علم و فناوری بسیار اهمیت دارد. در آموزش عالی دنیا، چندین نظام برای محاسبه رتبه دانشگاهها وجود دارد. نظامهای رتبهبندی جهانی مشتمل بر رتبهبندی آکادمیک (شانگهای)، نظام رتبهبندی سایمگو، نظام رتبهبندی QS، نظام رتبهبندی لایدن، رتبهبندی دانشگاه CWUR ، نظام رتبه بندی تایمز و نظام رتبه بندی جهان اسلام هستند. اما از آنجایی که هر کدام از شاخص ها و نظام های رتبه بندی بهویژه در حوزه آموزش عالی دارای مفروضاتی هستند، لذا لازم است قبل از هر گونه قضاوتی در مورد مقایسه دیگر سیستم ها، ابتدا مفروضات و محدودیت¬های این سیستم ها را بشناسیم و آنگاه بر اساس آنها قضاوت كنيم.
رتبه بندی جهانی «آموزش عالی تایمز» به عنوان یک نظام رتبه بندی شناخته شده جهانی است و عملکرد دانشگاهها را در شاخصهای عملکردی در پنج حوزه آموزش (محیط یاددهی و یادگیری)، تحقیق (حجم، درآمد و شهرت)، استنادها (تأثیر تحقیق)، چشمانداز بین المللی (کارکنان، دانشجویان و تحقیقات) و درآمد صنعت (انتقال دانش) داوری میکند. رتبهبندیای که بررسی دقیق آن نسبت به سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میتواند چهره شفافی از وضعیت علمی دانشگاههای ایران بهویژه دانشگاه شهید چمران اهواز در مقایسه با یکدیگر و جایگاه این دانشگاهها با سایر دانشگاههای کشورهای آسیا به خصوص ترکیه، عربستان، امارات و پاکستان که جزء رقبای علمی محسوب میشوند، ارائه دهد.
در حوزه آموزش یا تدریس (محیط یاددهی و یادگیری) وزن معیار ۳۰ درصد پیشبینی شده که در این ارزیابی سالانه وزن شاخص، نظرسنجی شهرت و برند دانشگاه ۱۵ درصد، نسبت دکتری به اعضای هیئت علمی ۶ درصد، نسبت تعداد کل دانشجویان کارشناسی به اعضای هیئت علمی ۴.۵ درصد، نسبت مدرک دکتری به کارشناسی ۲.۲۵ درصد، و درآمد دانشگاه نسبت به تعداد اعضای هیات علمی ۲.۲۵ درصد تاثیر دارند.
در حوزه پژوهش و تحقیقات وزن معیار ۳۰ درصد امتیازات اختصاص مییابد که وزن شاخص شهرت پژوهشی دانشگاه ۱۸ درصد، درآمد دانشگاه ۲.۲۵ درصد و تعداد مقالات منتشر شده به ازای اعضای هیات علمی ۶ درصد تاثیر دارد.
در حوزه استناد (تأثیر تحقیق) با وزن معیار ۳۰ درصد امتیازات است و هدف وزن این شاخص ۳۰ درصد از میانگین تعداد استنادها به ازای مقالات منتشر شده و تاثیر پژوهشهای هر دانشگاه در گسترش دانش و ایدههای جدید و نوآوری است.
وزن معیار درآمد صنعتی ۲٫۵ پیش بینی شده و منظور درآمد پژوهشی حاصل از صنعت به ازای اعضای هیات علمی است که وزن شاخص آن ۳۰ درصد پیش بینی شده است.
وزن معیار وجهه بین المللی که وزن شاخص ۲٫۵ درصد برای نسبت اعضای هیات علمی بین اامللی به بومی، وزن شاخص ۲٫۵ درصد نسبت دانشجویان بین المللی به بومی و وزن شاخص ۲٫۵ درصد برای سهم مقالات منتشر شده مشترک با نویسندگان همکار بین المللی به دانشجویان پیش بینی شده است.
شیوههای محاسبه رتبه دانشگاه در موسسه تایمز توسط شرکت خدمات حرفهای پرایس واتر هاوس کوپرز انجام میشود و محاسبات شاخصها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت هستند از:
۱-دادههای ارسالی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که به صورت خود اظهاری جمعآوری میشوند
۲-دادههای حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصان آموزش عالی
۳-اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس. در این زمینه موسسه تایمز به منظور جمعآوری اطلاعات ۱۲.۸ میلیون مقاله ژورنال و ۷۷.۴ میلیون استناد به مقالات الزویر و دادههای پژوهشی شامل مقاله، اقدامات کنفرانس، کتاب در بانکهای اطلاعاتی اطلاعات اسکوپوس و الزویر(Elsevier) و کلیه انتشارات نمایه شده بین سال¬های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ فهرستبندی شدهاند. استناد به این انتشارات در ۶ سال از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ انجام شده است.
در نتیجه کشور ایران:
در رتبهبندی سال ۲۰۲۰ تایمز از نظر تعداد دانشگاهها، جمهوری اسلامی ایران با ۴۰ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است. از بین سایر کشورهای اسلامی ترکیه با ۳۴ دانشگاه، مصر با ۲۰ دانشگاه، پاکستان ۱۴، مالزی ۱۳ دانشگاه، الجزایر ۸ دانشگاه، عربستان سعودی ۷ دانشگاه، اندونزی با ۶ دانشگاه، اردن با ۵ دانشگاه، مراکش و امارات متحده عربی هر کدام ۴ دانشگاه، لبنان ۳ دانشگاه، عراق و قزاقستان هر کدام ۲ دانشگاه و سایر کشورهای عمان، نپال، تانزانیا، جامائیکا، قطر و کویت با یک دانشگاه قرار گرفتهاند.
در نتیجه دانشگاه شهید چمران اهواز:
در رتبهبندی تایمز، دانشگاه شهید چمران اهواز از بین ۴۰ دانشگاه برتر ایرانی رتبه ۲۵ را کسب کرده است. در رتبهبندی تایمز، دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش ارتباط با صنعت رتبه ۶ کشوری و ۱۷۰ بین المللی را کسب کرده است. رتبه ارتباط با صنعت دانشگاه شیهد چمران معادل رتبه دانشگاه استفورد است که در گزارش تایمز به آن اشاره شده است.
در بخش آموزش رتبه دانشگاه ۱۵، در بخش تحقیقات ۱۴ شده است (در بخش تحقیقات سه شاخص مهم مانند شهرت پژوهشی دانشگاه، درآمد پژوهش و تعداد مقالات منتشر شده به ازای اعضای هیئت علمی وجود دارد)
همچنین در یکی دیگر از گزارش های مستند شده در کشور ” https://www.uniref.ir/ ” یعنی بر اساس نظام رتبهبندی پایگاه مرجع دانشگاههای ایران، (به معرفی، دستهبندی و رتبهبندی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور میپردازد. در این پایگاه اطلاعات پایه و اولیه هر مرکز دانشگاهی جمعآوری و ارائه شده است و میتوانید اطلاعات پایه هر دانشگاه را مشاهده نمایید. دادههای استفاده شده توسط این پایگاه از مجموعه پایگاههای سیویلیکا، مرجع نشریات علمی ایران، پایگاه همایشهای ایران، مرجع انجمنهای علمی ایران و پایگاه اکوسیستم کارآفرینی ایران جمع بندی میشوند). دانشگاه شهید چمران اهواز یک دانشگاه دولتی در شهر اهواز، استان خوزستان است و در سال ۱۳۳۴ تاسیس شده است. در حال حاضر ۱۵۱۵۷ دانشجو و ۱۵۶۸ استاد در این مرکز مشغول فعالیت هستند. بر اساس تحلیلهای انجام شده این مرکز تاکنون ۱۲۳۶۴ مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی منتشر شده است. دانشگاه شهید چمران اهواز صاحب امتیاز و ناشر ۲۱مجله تخصصي است و تا کنون ۳۴ همايش توس دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شده است. علاوه بر این تاکنون ۵۷۸۰ مقاله معتبر بین المللی نیز از این مرکز استخراج شده است. در سال ۱۳۹۷ رتبه دانشگاه شهید چمران از بین کلیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ایران به شرح زیر بوده است:
رتبه کلی ۱۶ (آموزش، پژوهش و خدمات جامعه)
مجموع مقالات دانشگاه های دولتی کل کشور رتبه ۱۲
که به سهم خود رتبه مطلوبی است، اما با تلاش و مساعی مدیریت دانشگاه و مساعدت استان می¬توان آن را ارتقا داد. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا به این سایت مراجعه شود. https://www.uniref.ir/
تقویت و حمایت از برند و شهرت دانشگاه شهید چمران یا جندی شاپور سابق، به عنوان اولین دانشگاه جهان که سرمایه فرهنگی جهانی و ایرانیان و خوزستانی ها را نمایش می دهد وظیفه هر شهروند ایرانی بهویژه خوزستانیهاست.”
برچسب ها :به عنوان اولین سرمایه فرهنگی ایران و جهان ، به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، رتبه دانشگاه شهید چمران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0