۲۴۵ روستای خوزستان در بستر سیلابی رودخانه ها هستند
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به ضرورت جابجایی روستاهای واقع در بستر رودخانه ها گفت: ۲۴۵ روستای خوزستان در بستر سیلابی رودخانه ها قرار دارند. به گزارش پایگاه خبری خوزتاب، حمیدرضا لشکری یکشنبه در نخستین نشست خبری مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار داشت:
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به ضرورت جابجایی روستاهای واقع در بستر رودخانه ها گفت: ۲۴۵ روستای خوزستان در بستر سیلابی رودخانه ها قرار دارند.
به گزارش پایگاه خبری خوزتاب، حمیدرضا لشکری یکشنبه در نخستین نشست خبری مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار داشت: با توجه به آغاز بازسازی روستاها توسط بنیاد مسکن، ضرورت جابجایی این روستاها وجود دارد.
وی افزود: از این تعداد در سیلاب اخیر ۱۲۰ روستای استان در بستر سیلابی رودخانه ها بودند که ۷۶ روستا دچار آبگرفتگی شده و وضعیت ۳۲ روستا بحرانی تر بود.
لشکری با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه کارون در اهواز نیز گفت: هیچکدام از اعیانی ها در ساحل کارون در اهواز مجوز ندارند و با توجه به دستور دولت و مدیرعامل سازمان، اقدام برای برخورد با متخلفان در سال جاری انجام می شود.
وی همچنین با اشاره به ساخت ۲٫۲ کیلومتر دهانه جدید برای سیلاب بر بحره در مدت سه ماه، گفت: با مصوبه شورای تامین لایروبی کانال جدید و قدیم بحره انجام و لوله ها و ساخت و سازها برداشته شد.
لشکری افزود: ساماندهی نهر بحره ظرفیت انتقال سیلاب در این کانال را تا ۹۰۰ مترمکعب درثانیه افزایش داد که نقش خوبی در کنترل سیلاب در اهواز داشت و در صورت نبود این کانال، روستاهای اهواز دچار آبگرفتگی می شدند.
وی در ادامه گفت: در ۱۰ سال گذشته در رودخانه کارون در مقطع اهواز ۴٫۲ میلیون مترمکعب لایروبی انجام شده است که با نرخ قدیم ۲۵۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.
لشکری اضافه کرد: طرح های لایروبی بر اساس اعتبارات ابلاغی اجرا شده و برای ادامه آن نیاز به تخصیص اعتبارات است.
*ابهام در سرنوشت گتوند
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در این نشست، یکی از روش های مدیریت مخزن در سد گتوند را رهاسازی به روش انحلال عنوان کرد و گفت: اطلاعات دقیقی نداریم که نمک مخزن سد گتوند در سیلاب اخیر به پایین دست تخلیه شده است یا خیر.
هوشنگ حسونی زاده با اشاره به پایش و اندازه گیری شوری رودخانه (از مخزن سد تا خرمشهر) اظهار داشت: پایش ها کاهش چشمگیر شوری کارون را نشان می دهد به طوری که میزان شوری (EC) در اهواز تا یک هزار و ۴۰۰ میکروموس و در خرمشهر تا یک هزار و ۷۰۰ میکروموس گزارش شده است.
وی افزود: حتی در صورتی که نمک مخزن سد گتوند به پایین دست تخلیه شده باشد، تاثیر چندانی در کیفیت آب رودخانه کارون نداشته است.
به گفته وی بعد از فروکش کردن سیلاب و آرام شدن وضعیت مخزن سد گتوند، پایش ها مجددا انجام می شود.
*پیش بینی تولید حداکثری برقابی ها
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در ادامه این نشست با بیان اینکه هم اکنون ۹۵ درصد سدهای خوزستان پرآب است گفت: در تابستان امسال نیروگاه های برقابی استان در حداکثر تولید خود قرار می گیرند.
داریوش بهارلویی در پاسخ به انتقادهای مطرح شده نسبت به سناریوی خشکسالی در رهاسازی آب سدها، توضیح داد: در آبان ماه پارسال (ابتدای سال آبی) تنها به اندازه حجم مصرف شرب و محیط زیست در سدها ذخیره شده بود اما از اواسط آبان که پیش بینی ها از فاز خشکسالی به ترسالی تغییر یافت، خروجی سدها به همان میزان افزایش پیدا کرد و این مساله به ستاد بحران و سازمان های مرتبط نیز اطلاع رسانی شد.
وی افزود: در سال گذشته تا اسفند ماه ۱۳ میلیارد مترمکعب آب از سدهای استان رهاسازی شده است، این مساله مانند این است که سدها یک بار به طور کامل خالی شده باشد.
بهارلویی اضافه کرد: برنامه رهاسازی از سدهای استان نشان می دهد که استراتژی ترسالی در افزایش خروجی سدها لحاظ شده، زیرا در مدت مشابه پارسال متوسط خروجی سدها هشت میلیارد مترمکعب بوده است.
به گفته وی نکته اصلی این بود که در سال گذشته به دلیل بارش های مناسب کشاورزان به آب نیاز نداشتند و افزایش رهاسازی از سدها تنها به منظور مقابله با سیلاب انجام شده است.
در پی طغیان رودخانه های کارون، دز و کرخه، در فروردین ماه امسال ۲۱ شهرستان در خوزستان متاثر از سیلاب شدند. ۱۳۳ روستا را آب برد و ۳۷۴ روستا نیز به صورت جزئی و کلی تخلیه شدند.
به گفته خدادادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان، از چهارم فروردین تاکنون به ۲۵۶ هزار و ۷۰۱ نفر سیل زده در استان (بیش از ۴۶ هزار و ۸۰۸ خانوار) امدادرسانی شده و هشت هزار و ۸۰۰ نفر به مناطق امن جا به جا شدند.
برچسب ها :Khuzestan ، Khuztab ، Khuztab.ir ، Mojtaba Behzadi ، Mojtaba Behzadi khuztab ، Www.khuztab.ir ، آب و برق خوزستان ، به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، خوزتاب متفاوت ترین کانال خبری خوزستان ، سیل خوزستان ، مجتبی بهزادی خوزتاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0