دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان:
کمیت و کیفیت ملاک دریافت آببهاء از مزارع پرورش ماهی خوزستان تعیین شود
اخبار مهم اهواز و دیگر شهرهای خوزستان را در پایگاه خبری خوزتاب khuztab بخوانید
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان گفت: برای دریافت آب بهاء از پرورش دهندگان ماهی، باید شاخصهای دیگری مانند کمیت و کیفیت آب نیز مدنظر قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری خوزتاب، شهلا عموری عصر پنجشنبه در نشست کارگروه کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد اظهارکرد: پرورش دهندگان ماهی در استان به دلیل کمیت و کیفیت پایین آب همواره متحمل خسارات متعددی در طول سال میشوند.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که برای دریافت آب بهاء از پرورش دهندگان ماهی استان، قانون به شکلی تفسیر شده که بخش خصوصی متحمل هزینههای مازادی شده است.
وی ادامه داد: ایجاد سد در رودخانه ها به عنوان یکی از شاخصهای دریافت آب بهاء محسوب میگردد در صورتی که با وجود ایجاد سدهای متعدد بر روی رودخانه کارون، پرورش دهندگان ماهی و همچنین دیگر بهرهبرداران در پایین دست، امکان دسترسی به آب مطلوب از نظر کمی و کیفی را ندارند.
عموری با تاکید بر اینکه آب تنظیم شده رودخانهها در دیگر استانهای کشور نسبت به خوزستان از نظر کمیت و کیفیت با تفاوت های بسیار همراه است گفت: با این وجود بهرهبرداران استان خوزستان، مانند دیگر استانهای کشور آب بهاء پرداخت میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز خاطرنشان کرد: برای بررسی علمی و دقیق تر این موضوع، پیشنهاد میشود مصادیق تعریف آب تنظیم شده رودخانهها در خوزستان با دیگر استانهای کشور مورد مقایسه قرار گیرد.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تصریح کرد: از دانشگاه شهید چمران اهواز خواسته میشود ضمن بررسی شاخصهای آب تنظیم شده رودخانهها، بصورت رسمی اعلام کند که آیا آب رودخانههای خوزستان در پایین دست مشمول ماده ۳۳ قانون توزیع عادلانه آب و همچنین ماده ۲۱ آیین نامه اجرایی حفاظت و بهرهبرداری از منابع آبزی میگردد.
عموری یادآور شد: یکی دیگر از ایرادات مربوط به آیین نامه اجرایی حفاظت و بهرهبرداری از منابع آبزی نیز مربوط به دریافت آب بهاء از میزان عملکرد پرورش دهندگان ماهی است.
وی ادامه داد: برابر با این ماده، آب بهاء مزارع پرورش ماهی گرمابی (منابع آبی تنظیم شده) معادل پنج درصد از ارزش ریالی محصول تولیدی است در صورتی که باید پنج درصد سود فروش محصول به عنوان آببهاء محاسبه گردد.
مدیر خدمات مشترکین و تعرفه سازمان آب و برق خوزستان در این نشست با اشاره به اینکه آب بهاء مزارع پرورش ماهی در استان بر اساس عملکرد منطقهای تولید محصول محاسبه میشود گفت: این سازمان آمادگی دارد تا در صورت نصب کنتور به پرورش دهندگان ماهی آب حجمی تحویل دهد.
کامبیز حیدری افزود: سازمان آب و برق خوزستان به نمایندگی از دولت مکلف به وصول آب بهاء مطابق با قانون توزیع عادلانه آب و آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی است.
وی افزود: در صورتی که پرورش دهندگان ماهی در استان نسبت به نصب کنتور اقدام کنند، آب بهاء مازاد برای آنها محاسبه نخواهد شد.
حیدری با تاکید بر اینکه بیش از ۳۰ هزار موتور تلمبه بر روی رودخانههای استان فعالیت دارد گفت: مصارف صنعتی بخش عمدهای از درآمدهای سازمان آب و برق خوزستان را تشکیل میدهند که با این وجود برابر با قانون مکلف هستیم آب بهاء مربوط به بخش کشاورزی و شیلات را وصول کنیم.
مدیر خدمات مشترکین و تعرفه سازمان آب و برق خوزستان همچنین به موضوع آب تنظیم شده در رودخانه های استان اشاره کرد و گفت: برابر با استفساریه ای که در سال ۱۳۹۹ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، آب جاری در رودخانه های استان به عنوان آب تنظیم شده تشخیص داده شده است.
بر اساس این گزارش، طبق ماده ۲۱ آیین نامه اجرایی حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلای، آب بها یا حق النظاره و حق اشتراک برای استفاده از منابع آبی کشور که تحت نظارت و مدیریت وزارت نیرو هستند ویژه پرورش ماهیان گرمابی پنج درصد از محصول یا ارزش ریالی آن و برای منابع آبی تنظیم نشده، یک درصد از محصول و یاارزش ریالی آن است.
برچسب ها :آببهاء ، اتاق بازرگانی اهواز ، پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب ، خوزتاب خبر ، خوزستان ، مزارع پرورش ماهی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0