سیدوحید سیدعلی مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در نشست خبری که یازدهم دی ماه ۱۴۰۲ در زنجان برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم با نگاه کلان به صنعت معدن بپردازیم، شاهد هستیم که آمایش سرزمینی جامعی انجام نشده است و دستکم شکل اجرایی به خود نگرفته است. فولاد خوزستان با قریب به چهار میلیون تُن تولید فولاد نیاز به مواد اولیه مستمر دارد.
وی در ادامه گفت: در هشتم دی ماه ۱۴۰۰ با هدف تامین مواد اولیه گروه فولاد خوزستان با بحث تملک، اکتشاف و بهرهبرداری، شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان تشکیل شد. در آن سال سند جامعی برای تملک معدن در کشور وجود نداشت. شرکت فولاد خوزستان با دعوت از صاحبنظران و طراحی الگوریتمی نحوه تملک معادن را پایهگذاری کرد. امروز سرمایه این شرکت هزار میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان از پایان یافتن ذخیره سنگ آهن در ۱۷ سال آینده گفت و اظهار داشت: با در نظر گرفتن ذخایر فعلی سنگ آهن و ظرفیت نصبی فولاد کشور، سنگ آهن کشور تا ۱۷ سال آینده پایان مییابد. در چنین شرایطی ادامه تولید فولاد امکانپذیر نیست و عملا شرکتهای فولادی از جمله فولاد خوزستان بدون سنگ آهن بقایی نخواهند داشت. حرکت به سمت تملک معادن ضروری است. فولاد خوزستان با درک شرایط و در نظر گرفتن ادامهی تولید در دههای آینده، به سمت تملک معادن، مشارکت در اکتشافات و مطالعه فنی و تخصصی گام برداشت.
سیدعلی با اشاره به حضور شرکت فولاد خوزستان در کمربند آهنی کشور افزود: تا به امروز ۱۸ معدن شناسایی شد، که از این تعداد دو معدن تملک شد. بنا داریم در کوتاهمدت این تعداد را به ۱۲ معدن برسانیم. البته پایش معادن به حوزه سنگ آهن محدود نشد و در حوزه مواد اولیه، معدن آهک دولومیت شهرستان باغملک تملک شد.
سیدعلی با بیان این جمله که معدن سرمایهگذاری بلندمدت است، افزود: معادن در کشور تعریف دارد. اسم اولیه معدن، پهنه است. در ادامه باید مجوز گرفته شود و سپس پروانه اکتشاف گرفته میشود. پس از اطمینان از وجود محصول مورد نظر حفاری آغاز میشود. پس از آزمایشات فنی و تایید، پروانه بهرهبرداری از معدن صادر می شود. فولاد خوزستان در پهنه آباده-جازموریان از طرف سازمان ایمیدرو مشارکت فعال دارد و به زودی گواهی اکتشاف و پروانه بهرهبرداری را دریافت میکند. از طرفی توافقی میان شرکتهای بزرگ فولادی با سازمان اتمی کشور در زمینه مطالعات و اکتشاف معادن زیر نظر سازمان اتمی صورت گرفته است. در این توافق، پس از اجرای مراحل مختلف و دستیابی به سنگ آهن، اجازه برداشت با در نظر گرفتن درصد مشارکت داده میشود
وی در ادامه گفت: در معدن گوزلدره، نزدیک به ۷۰۰ متر به طول در بازه زمانی ۹ ماه حفاری کردیم. به سراغ معادنی رفتیم که مواد اولیه فولاد خوزستان را تامین کند. عیار کلوخه این معدن ۴۴ درصد است. کنسانتره این معدن در فولاد خوزستان منجر به افزایش کیفیت تولید محصول نهایی شد. یکی از نتایج درخشان، تامین کنسانتره مورد نیاز طرح زمزم سه است.
تنها معدنی که در کمتر از یکسال به محصول نهایی رسید. این شرکت دارای دپارتمان اکتشاف و استخراج با بهرهگیری از نخبگان جوان است.
سید وحید سید علی ادامه داد: این شرکت علاوه بر بررسی و مطالعه روی معادن داخلی، بررسی و مطالعه در مورد معادن همسایگان را در دستور کار خود دارد. یکی از این کشورها افغانستان بوده که فعلا در مرحله مطالعاتی و بررسی همه جانبه قرار دارد، ضمن اینکه از جهات توجیه اقتصادی مورد تایید قرار دارد.
سید علی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان، سیاست جلوگیری از خام فروشی در استان زنجان را برنامه جدی خود دانست و اضافه کرد ، این برنامه در دستور کار قرار دارد و احداث و بهره برداری از کارخانه های کنسانتره سازی و گندله سازی در برنامه پیش بینی شده است.
گفتنی است براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد پیش بینی شده که اکنون حدود ۴۵ میلیون تن اعلام شده است. میزان سنگ آهن مورد نیاز برمبنای چشم انداز ۱۶۷ میلیون تن ذکر شده که اکنون حدود ۱۰۵ میلیون تولید ثبت شده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0